Det er meget normalt, at man midt i livet begynder at tænke over, hvad det er, man har brugt sit liv til. Det er ikke i sig selv en krise. Det kan det dog blive for nogle, hvis de bruger for meget tid til at gå og ruge over det. Nogle gange ved du måske ikke engang, at det er det, der har udløst din krise. For kriser er ofte noget, der kan være svært at sætte en finger på.
Hvis du oplever, at du har mistet evnen til at være glad og nærværende i din familie, er det noget, som du bør tage meget alvorligt. Det kan også være, at du ikke kan overskue at skulle tage beslutninger og overlader det hele til din partner. Det er noget, der nem kan skabe problemer i parforholdet, hvis der ikke bliver taget hånd om det. Heldigvis er der flere ting, som du kan gøre for at komme ud af midtvejskrisen og sørge for, at dit parforhold ikke ender med at gå under på grund af den.
1. Anerkend at du er i krise og tal med din partner om det
Det første skridt i forhold til en krise er selvfølgelig, at du anerkender, at du er i krise. Hvis du vil undgå, at det skal gå ud over dit parforhold, er du nødt til at tale med din partner om det. Det kan være svært at skulle åbne sig op, men det er også nødvendigt. Det kan være svært for din partner at vide, hvad der foregår inde i dit hoved, hvis du ikke siger noget. Han eller hun kan derfor danne sig deres egne ideer om, hvad det er, der tynger dig.
2. Overvej parterapi
Det er ikke sikkert, at din krise har noget med dit parforhold at gøre, men den kan meget hurtigt komme til at påvirke det. Det kan derfor være en god ide, at du foreslår din partner, at I går i terapi sammen inden det ender helt galt. Skilsmisse bringer sorg og de fleste der kigger tilbage, ville ofte gerne have undgået det. Det kan ofte være nemmere at rede nogle tråde ud, når I taler med en anden om jeres problemer. Det kan gøre, at I taler sammen på en anden måde. Om ikke andet gør det, at I har sat noget tid af til det, hvor I ikke bliver forstyrret af børn, mobiltelefoner og lignende.
3. Gør noget, der gør dig glad
Hvis du er træt af hverdagen, kan du overveje at tage en dag fri fra arbejde, hvor du gør de ting, der gør dig glad. Hvis du har karriere, parforhold og børn, er der højst sandsynligt nogle fritidsinteresser, som du har måttet give afkald på. Hvis du kan bruge en dag på dem, så gør det. Det kan også være, at du bare har brug for nogle nye inputs. Gå på museum, i biografen eller ud at spise. Hav en dag, hvor det kun handler om dig. En dag er selvfølgelig ikke nok til, at du kan blive glad efter en krise, men det kan hjælpe dig til at få noget mere overskud. Måske er en fridag for dig selv i virkeligheden lige præcis det, som du har brug for.